2023 yılına damgasını vuran ismi çok duyulmamış filmler “Part 3”

2023 yılına damgasını vuran ismi çok duyulmamış filmler “Part 3”

2023 yılına damgasını vuran ismi çok duyulmamış filmler serisinin ilk iki kısmına ardından geldik serinin son yazısına. Daha önce de belirttiğim gibi çok popüler olmayan ama izleyicisini etkileyecek filmleri size tanıtmaya devam ediyorum.

Paradise “Cennet”

Bu filmimizin aslına bakarsanız çok ilginç ve neredeyse hiç kullanılmamış bir öyküsü ve kurgusu var. Maddi imkanları olanların insanların hayatlarından ömür alabildikleri bir dünyada parası karşılığı 5, 10, 15, hatta 40 yıl vererek para alabildikleri parası olanların da yapılan bu bağışları satın alabildikleri bir sistemin olduğu acayip bir dünyada yaşamları konu alıyor Mesela paranız var ve kendi rızası ile ömründen 5 yıl satmaya razı olan 25 yaşındaki bir gencin ömrünü satın alırken bu kişi bu satışta elde ettiği para ile kendisine bir araba satın alırken kendisini bir anda 30 yaşında görmeye başlıyor. Tabi 5 yıl ömrü satın alan kişi de kendisini bir anda 5 yıl gençleşmiş olarak hayatına devam ediyor.

Dark dizisi sonrası Alman sinemasının farklı bir atmosfer yakaladığını söyleyebilirim. Ama nedendir bilmem o gri ve duygusuz bir atmosfer içinde Paradise filmini izliyoruz. Ama her ne kadar eleştirilebileceğimiz yönleri de olsa Paradise filmi sadece işlediği çılgın konusu için bile izlemeye değer olacağını düşünüyorum. Bu yazıyı okuyor ve konuyu ilgi çekici buluyorsanız bu filmi merak edip izleyeceğinizi düşünüyorum.

 

Aka

Bu kez sizlere şu an Netflix platformunda yayınlanan Fransız yapımı Aka filminin incelemesini sizlerle paylaşacağım.

Aka aslında bakıldığında iyi bir suç gerilimi olarak göze hoş geliyor. Filmin ana teması işinde oldukça başarılı bir ajanın bir suç şebekesinin içine sızması ve daha sonra suç şebekesinin patronunun küçük oğluyla duygusal bağ kurmasının ardından yaşanan olayları aktarıyor.

Aka filminin aksiyon sahneleri neredeyse bir John Wick filmini aratmayacak derece de dersem abartmış olur muyum bilmiyorum? Hoş son birkaç yıldır bu tarz aksiyon sahnelerinin olduğu onlarca film de izlemedim değil.

Aslında nedendir bilmiyorum ama filmi izlemeye ilk başladığımda karşıma kötü bir Netflix filmi çıkacak diye düşünmüş de olsam Aka filmi hiç öyle çıkmadı. Bence çok keyifli bir aksiyon filmi izlemek istiyorsanız Aka tam size göre derim.

 

Jules

Jules isimli filmi izlemeden önce farklı bir film ile karşılaşacağıma neredeyse emindim ve yanılmadım da. Bana göre ailece hafta sonu ailenizle veya sevdiklerinizle güzel bir film izlemek istiyorsanız Jules tam biçilmiş kaftan.

Jules filmi küçük bir kasabada kendi halinde yaşayan yaşlı bir amcanın yaşadığı fatastik olayları seyircisine aktarıyor. Yaşlı amcamız küçük kasabasında kendi halinde yaşarken bir gece evinin arka bahçesine düşen UFO ile çok farklı bir hal alıyor bu konuyu iki komşusuyla da paylaşan amcamız Aslında kendine çok iyi bir dost bulduğunu da fark ediyor ve filmimizin tatlı kısmı da o an başlıyor olur da bir hafta sonu Ne izlesem diye düşünüp yeni ve iyi bir film ararsanız bu tavsiyem size kesinlikle keyifli bir zaman geçirebilir

 

Don’t Worry Darling “Dert Etme Sevgilim”

2022 son günlerinde izleyicisi ile buluşan ve senaryosunu çok ilginç bulduğum Don’t Worry Darling çölün ortasındaki cennet gibi bir kasabada yaşanan ilginç olayları konu alıyor. Tüm kasaba mutlu mesut yaşarken kahramanlarımız bu mutluluğu yavaş yavaş sorgulamaya başlayınca ortaya çok ilginç şeyler çıkıyor ve izleyicisine vay canına dedirtiyor.

Aslında filmi izlerken kendinizi birden Black Mirror dizisinden bir bölüm izliyor hissiyatı veriyor. İzlerken kafa karıştıran ve ters köşe yapan bir film olarak da dikkatleri üzerine çeken Don’t Worry Darling bana göre çok sağlam bir film ve izlerken asla başka bir şeyle meşgul olmadan izlemeniz gereken bir film diyebilirim.

 

Three Thousand Years of  Longing “Üç bin yıllık bekleyiş”

Bu filmimiz fantastik bir film ve birçok bölümü İstanbul’da geçiyor. Film bir seyahat sonrası İstanbul’a yolu düşen bir akademisyen kadının Kapalıçarşı’da alışveriş yaparken bir kavanoz almasıyla ve sonrasında cam kavanozla hemen kaldığı otele giderek cam kavanozu temizlemesiyle kendisini fantastik bir dünyanın içerisinde buluyor.

Cam kavanozu temizlerken bir de ne görsün? Cam kavanozdan bir cin çıkıyor ve ucu Osmanlı İmparatorluğuna uzanan ve pek çok farklı zamanda yolculuk yapmasına neden oluyor.

Aslında filmde bana gören en güzel şey masalsı anlatımı. O kadar mükemmel yapılmış ki sizi derinden yakalıyor . Belki içeriği ve kurgusu pek çok kişinin hoşlanmayacağı tarzda olsa bile keyifle izleyebilecekleri bir film diye düşünüyorum.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın