Türk rock müziğinin efsane gruplarından Redd, 20. sanat yılını özel bir albümle kutluyor. Grup, son iki yılda yayımladığı teklileri iki yeni şarkıyla bir araya getirdiği “Simulakrum” adlı yeni albümünü 24 Ekim 2025 tarihinde tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluşturuyor. Albüm aynı anda plak formatında da satışa sunulacak.
Gerçek Hâlâ Var mı, Yoksa Biz Sadece Onun Yansımalarında mı Yaşıyoruz?
Doğan Duru, Berke Özgümüş ve Güneş Duru’dan oluşan Redd, “Simulakrum” albümünde çağımızın en önemli sorularından birine odaklanıyor: Gerçek hâlâ var mı, yoksa biz sadece onun yansımalarında mı yaşıyoruz?
Grup, albümün ismine ilham veren bu kavramsal yaklaşımı şu sözlerle anlatıyor:
“Bir zamanlar her şey kendini yeniden yaratırdı;
şimdiki gerçeklik ise taklitlerden ibaret.
Her şey gerçekmiş gibi davranıyor: duygular, sesler, insanlar, müzik…
Yaşadığımız çağ, sahiciliğin yerini aldatıcı bir üretim düzenine bıraktı.
Artık ne gördüğümüz doğa, ne duyduğumuz müzik, hepsi büyük oranda aynı sistemin kopyaları.”
Redd’ten Sahiciliğe Bir Çağrı
Redd’in 20. yıla özel hazırladığı “Simulakrum”, yalnızca bir müzik albümü değil, aynı zamanda gerçeklik ve yapaylık üzerine bir düşünsel manifesto niteliğinde. Grup, günümüzün yapay estetiğine karşı sahici ses, temas ve duygu arayışını bu albümde ön plana çıkarıyor.
Albümün kayıtları Babajim İstanbul ve Pür Recording Studio’da tamamlandı.
Mix sürecinde Berke Özgümüş ve Metin Kahyaoğlu görev alırken, mastering işlemleri Grammy ödüllü Evren Göknar ve Çağan Tunalı tarafından gerçekleştirildi.
Albüm kapağı Mehmet Turgut imzası taşırken, sanat direktörlüğünü Mahir Uysal üstlendi.
Magazin Name Güncel Magazin Haberleri