Ressam Kemal Kara 15. sanat yılını kişisel sergisiyle taçlandırdı

Ressam Kemal Kara 15. sanat yılını kişisel sergisiyle taçlandırdı

Ressam Kemal Kara’nın 15. Yıl sergisi, Futy Art Gallery Acarkent’te sanatseverlerle buluştu. Sergi, sanatçının bugüne kadar gerçekleştirdiği “Diyalogların Anı”, “Efekte Efekt”, “Namı Olmayan Giremez”, “Yeni Olan Hiçbir Şey Yok”, “Bir Parçadan Diğerine”, “Paşalar ve Kuvâ-yi Milliye”, “Benim Adım Ne Onu Söyle” gibi kişisel sergilerinin yanı sıra, yeni hazırladığı sekizinci kişisel sergisi “Sonun Başlangıcı” ile izleyiciyle buluştu.

Sanat hayatında 15 yıldır aktif olarak üretim yapan Kemal Kara’nın eserleri, diyaloglar arasındaki sınırlar ve ilişki temaları üzerine yoğunlaşıyor. Kara, bu serilerde diyalogları sınırları, boyutsal değişimleri ve devinimleri inceliyor.

Futy Art Gallery Acarkent’te sanatçı konsept sergilerinde sıkça kullandığı ve vazgeçmediği kırmızı zemin üzerine siyah rengi neden tercih ettiğini ise şu şekilde açıklıyor: “Dönemin şartlarını ve zorluklarını ifade etmek için eserlerimi kırmızı odada tab ediyorum. Renkleri tarihsel bakış açısı ve felsefesiyle birleştirip sembolize ediyorum.” Kemal Kara, sanatseverleri 15. Yıl sergisinde bu dünyayı keşfetmeye davet ediyor.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın