Çiğdem Bal kimdir?

Çiğdem Bal kimdir?

Çiğdem Bal 04.01.1986 tarihinde Mersin’in Anamur ilçesinde dünyaya gelmiştir. Lise eğitimi sonrasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi okuyarak mezun olduktan kısa bir süre sonra da Uluslararası İlişkiler ve Radyo Televizyon bölümünü başarıyla bitirdi.

Eğitim hayatı sonrasında iş hayatına Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvan sağlığı enformasyon görevlisi sonrasında proje danışmanı olarak hizmet verdi. Daha sonra sırasıyla .
Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Kültür, Sanat ve Eğitim projeleri gibi birçok projeyi hazırlayıp toplum faydasına geliştirip uyguladı.

Özellikle kadınlar için yaptığı projeler sonrası Kepez orman Parkfuntastik te Organik Köy Pazarı kurulması ve sosyal tesis etkinliklerinin oluşumunda görev alan Çiğdem Bal emekçi kadınların adına kurduğu Çiğdemin Çiçekleri isimli Topluluğu kadınların talebi ile Kooperatife dönüştürüp resmileştirdi. Yurt dışından da birçok kadının dahil olduğu topluluk 6 ülkede temsilcilik ve 27 şehirde iş yaptığı kadınlar ile faaliyetlerini sürdürmekteler.

Çiğdem Bal’ın yoğun çabaları sonrası kurulan Antalya Çiğdem Çiçekleri Kadın Kooperatifi Muratpaşa Belediyesi ile kurulan Erdal İnönü Parkında el emeği ürünleri satış mağazasında kadınlara ekonomik katkı sağlamaya halen devam etmektedir. Antalya Büyükşehir Belediyesinin Doğu Garajı Kültür ve Ticaret merkezin de örgü oyuncaklar ve hediyelikl eşyalar dükkanları bulunmakta ayrıca Kepez Belediyesi 3 Şehitler Parkında Çiçekli Bahçe isimli kafede ise kadınların yaptı ürünler ile gıda sektöründe hizmet vermektedir.

Çiğdem Bal daha sonra medyaya da yönelerek Çiğdem Çiçekleri Gazetesinin de kurmuş ve yayın hayatına atılmıştır. Halen aktif olarak Antalya Radyo ve Art TV’de hem sunuculuk hem yapımcılık yaparak yayınlarına devam eden Çiğdem Bal aktif olarak belediye ve özel kurumlara proje danışmanlığı ve yatırım danışmanlığı faaliyetlerine de devam etmektedir.

Bir yanıt yazın