Pınar Çekirge “Öyle Bir Vefa Ki…”

Pınar Çekirge “Öyle Bir Vefa Ki…”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın 2024-2025 sezonuna ait repertuvarını açıkladığı basın toplantısı öncesinde, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin fuayesinde öylesine duygulandım ki…

Beltur Fuaye’de içeceklerin tanıtıldığı afişi ayrımsadım birden.

” Ferahlatan Bi Mola ” başlığının altında
Mokteyl, Frozen, Soomthie çeşitlerinin fotoğraf, içerik ve adları vardı.

Adları mı ? Rey Kardeşlerin, yani Cemal Reşit Rey, Ekrem Reşit Rey imzalı operet ve müzikallerin isimlerini koymuşlar.

Alabanda, Hava Civa, Yaygara, Saz Caz, Deli Dolu, Lüküs Hayat, Maskara…

Ne güzel bir hatırlatma, ne kadar hoş bir düşünce, ne kadar önemli bir vefa, öyle değil mi ? Ve merak edenler, unutanlar için ne hoş bir hatırlatma…öğrenme, araştırma nedeni.

Hani bazen olur.Yaşadıklarımız gerçek olamayacak kadar inanılmaz, rüya olamayacak kadar gerçektir.Bu vefa duygusu karşında, itiraf edeyim ki çok etkilendim…

İtiraf edeyim, ruhsuz, amaçsız, daracık yaşamlarda, virgüllerle bırakılmış onca cümlelere inat, karşıma bir anda çıkan böylesi güzellikler yarın umutlarımı, ister istemez yeşertiyor.Diri tutuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda tam tamına elli dokuz sezonu, izleyici olarak yaşadım.Sadece seyirci mi, hayır çok özel bir bağım var o kurumla…orası okulum, evim oldu hep.En güzel oyunları orada izledim, hayatın farklı yüzlerini o güzellikler evinde tanıdım.Orada herkes benim öğretmenimdi.Ve hep öyle kaldılar.

Sezonları çok, alkışları bol olsun.

Elli dokuz yıllık koskoca bir saygı ve sevgiyle.

Bir yanıt yazın