Balca Aydoğdu kimdir?

2020 yılında Balca Aydoğdu ismini sıkça duymaya başlayacaksınız...

16.09.1989 Ankara doğumlu olan Balca Aydoğdu ilk ve orta öğrenimini doğduğu şehir olan Ankara’da tamamladı. Tiyatro sanatıyla tanışması da yine Ankara’da oldu. 12 yaşındayken izlediği “Küçük Kara Balık” oyunu ile tiyatro sanatına merhaba diyen Balca Aydoğdu, bir daha içinde hiç sönmeyecek olan ateşi de alevlendirmiş oldu.

Lise eğitiminin ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünü bitirdi. Eğitimi sırasında üniversite tiyatro kulübünde oyuncu olarak bulundu. Lisans eğitimi bittikten sonra yine Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Mali Hukuk alanında yüksek lisansa başladı. Yüksek Lisans eğitimi sırasında üniversite tiyatro kulübünde drama eğitmenliği ve yönetmenlik yapmasının yanı sıra aynı zamanda yerel bir kanalda da ana haber spikerliği de yaptı. Yine öğrencilik yıllarında, TRT Müzik’te yayınlanan dramatik bir belgeselin sunuculuğunu üstlendi.

Üniversite hayatının mezuniyetle son bulmasının ardından Ankara’ya dönen Balca Aydoğdu burada Rüştü Asyalı önderliğinde Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde diksiyon ve sunuculuk eğitimleri aldı. Hemen ardından ulusal bir gazetede çalışmaya başladı.

2017 yılında İstanbul’a taşınan oyuncu, Akademi 35Buçuk Sanat Okulu’nda Vahide Perçin, Altan Gördüm gibi isimlerden eğitim aldı. Eğitimi sırasında İstanbul Turizm Merkezi ve Gemi İnşa Sanayicileri Birliği ‘nin sektörel kanallarında muhabirlik yaptı. Akademi 35Buçuk Sanat Okulu’nun ardından Çiğdem Tunç Tiyatrosu’nda Bin Bir Gece Masalları, Şoför Nebahat, 3 artı 1 Zombili oyunlarında oynadı. Aynı zamanda 2018-2019 sezonundan Sevtap Çapan ile birlikte tiyatro P. A. S ’ta Günışığına Mektup oyunu ile sahne aldı.

Genç oyuncu kariyerine Çiğdem Tunç Tiyatrosu çatısı altında oyuncu olarak devam ederken, Das Das Tiyatro’da da asistanlık görevini sürdürmektedir.

Kamil HIZER / Magazinname.com

Bir yanıt yazın