Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, ‘Gelecek Atölyeleri’nde eğitim gören ve profesyonel iş yaşamına hazırlanan 15 kız öğrenci, “Geleceğin Şefleri” yarışmasında yeteneklerini sergiledi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin reçeteleri, Sodexo’nun menülerinde yer alacak. 2016 yılında hayata geçirilen Gelecek Atölyeleri projesi ile bugüne kadar 2500’den fazla öğrencinin yaşamına dokunduğunun altını çizen Sodexo Türkiye CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Bu proje ile bir atölyeden daha fazlasını hayata geçiriyor, kız çocukların geleceğin kadın aşçıları olarak profesyonel iş yaşamına adım atmaları için staj imkânı ve istihdam desteği sağlıyoruz” dedi.
Türkiye’de aşçılık mesleğinin gelişmesine, donanımlı aşçı sayısını artırmaya ve kız çocuklarının iş dünyasına emin adımlarla girmesine katkı sağlayan Sodexo, Gelecek Atölyesi projesi ile 2500’den fazla öğrencinin yaşamına dokundu. Gelecek Atölyesi projesi kapsamında 8 Mart Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Geleceğin Şefleri yarışmasında 3 okuldan 15 kız öğrenci çorba, ana yemek, yardımcı yemek ve tatlı kategorilerinin yanı sıra ‘sıfır atık’ kategorisi olmak üzere 5 kategoride yarıştı.
Kazanan öğrencilerin reçeteleri Sodexo menülerinde yer alacak
Bu sene ikincisi gerçekleştirilen yarışmada Sodexo’nun Koordinatör Aşçıbaşı Ahmet Kibar, Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, Kalite Müdürü Özgül Açıcı, Sapanca Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı / Aşçılık Program Başkanı; Öğr. Gör. Taner Öztürk ve Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü; Öğr. Gör. Evrim Karaca ve Türkiye Aşçılar Federasyonuna bağlı Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Akman da jüri olarak yer aldı. Yapılan değerlendirme sonrasında dereceye giren öğrencilerin reçeteleri, Sodexo menülerinde yer alacak.
2500’den fazla öğrenciye destek olduk
Gelecek Atölyeleri projesi ile bir atölyeden daha fazlasını hayata geçirdiklerini belirten Sodexo Türkiye CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Proje kapsamında öncelikle dar gelirli ailelerin bulunduğu bölgelerdeki meslek liselerinde kız öğrencilerin mesleki gelişimlerine destek olduk. Türkiye genelinde açtığımız dört meslek lisesinin ardından Gelecek Atölyeleri projemizi otizmli çocuklar için İzmir Bornova Hasan Tahsin Özel Eğitim Meslek Okulu’na taşıdık. 2021 yılı sonunda ise projeyi üniversite öğrencileri ile buluşturduk” dedi.
Projenin ilk günden bugüne kadar 6 okulda 2500’den fazla öğrenciye umut olduklarını ve hayallerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Zeytinoğlu, “Geleceğin kadın aşçıları olarak profesyonel iş yaşamına daha güçlü bir başlangıç yapmalarına destek olduk. Onlara sunduğumuz desteği okul çatısı altında sınırlamadık; bugün eğitim yolculuğu “Gelecek Atölyeleri”nden geçen kız öğrencilerimizin hazırladığı yemekleri müşterilerimize servis ediyor, toplu üretime uygun yeni lezzet reçeteleri oluşturabilmeleri için Ar-Ge çalışmaları yapmalarını sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.