DOLAR 32,3232 0.22%
EURO 35,0972 -0.15%
ALTIN 2.280,540,15
BITCOIN 22887881.73934%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Yeşil Adam kimdir?  Başarıları nelerdir?

Yeşil Adam kimdir? Başarıları nelerdir?

ABONE OL
26 Aralık 2023 04:08
Yeşil Adam kimdir?  Başarıları nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşil Adam daha çok küçük yaşlarından itibaren adeta müzikle iç içe yaşamaya başlarken henüz 4,5 yaşında iken mızıka ile ilk bestesini yaparken 6 yaşında keman çalmaya başladı.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Komple sanatçı

Yeşil Adam 2006 yılından itibaren sanat camiasının içinde var olurken uzun bir süre arka planda kalmayı tercih etmiştir. Söz yazarı, besteci, şair, yorumcu, senarist, oyuncu, biyoenrjist ve yönetmenlik yaparak sanatın bir çok branşında büyük başarı yakalayan Yeşil Adam yazdığı şarkı sözleri ve şiirlerini rüyasında yazarak, tamamen yaşanmışlıktan gelip eserlerinin hiçbirinin üzerinde düzenleme ve derleme yapmadan sevenlerine ve duygu yüklü gönüllere ulaştırmayı başarmıştır.

Türkiye’de bir ilke imza attı

Türkiye’de bir ilke imza atan Yeşil Adam 18 kişilik dev orkestrayla şiir dinletisi yapan ve en iyi şiir yorumcusu ödülünü alıp dinleyenleri tarafından Yusuf Hayaloğlu’na benzetilmiştir. İlk şiir kitabı olan “Mavi Düş İstasyonu” 2013 yılında şiirseverler ve kitapseverlerle buluşturan Yeşil Adam Uluslararası İzmit Kocaeli kitap fuarında 30. İmza ve söyleşisini yaparak sevenleri ile buluşmuştur.

Bugüne kadar birçok ünlü sanatçıya söz ve beste veren Yeşil Adam kendi yazıp, yönettiği ve başrolünde oynadığı Umutlar Akıl Hastanesi oyunu ile turneye çıkmış ve büyük bir başarıya imza atmıştır.  Ayrıca bugüne kadar       “Sevginin Gücü” adlı oyunu yöneten başarılı sanatçı Yeşil Adam Adana Genç Dostlar Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” isimli oyunda rol almıştır.

MorNarpın ile tanıştıktan sonra sanat hayatına Yeşil Kasaba’nın kurucusu ve şairi olarak devam etmektedir. Yeşil Adam’ın “Yeşil’in Sureti” isimli ikinci kitabı,7 yıllık bir hazırlığın sonunda çok yakında çıkacak olup, fiziki kurallara aykırı bir eser olacaktır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.